Video Marketing

VIDEO CONTENT IN DE MARKETING MIX?

 

 

Inhoud

Peper en zout toevoegen aan je communicatie met klanten
Hoe kan je de aandacht van onbekenden het beste vangen?
De psychologie achter videomarketing technieken
Vriendelijke concurrentie
Schaarste
Social bewijs
Reciproke interdependentie
Waarom online video essentieel is voor content marketing doelstellingen
Dus, waarom ook alweer video?
20 ideeën voor live- of opgenomen video content
Opgenomen video materiaal
Eénvoudige toepassing
Iets moeilijkere toepassing
Gevorderde toepassing
Live video’s
Eénvoudige toepassing
Iets moeilijker toepassing
Gevorderde toepassing
Video in je Inbound Marketing strategie
Drip-feed campaigns
Klant getuigenissen
Integratie van offline en online
Live Customer Care
Broadcasting seminars
User-generated video
Hoe kan je een van deze ideeën toepassen?
Conclusie
Links

 

1. Peper en zout toevoegen aan je communicatie met klanten

Het is nog niet lang zo lang geleden dat je een website smaakvol kon inrichten met artikelen en productpagina’s in de vorm van tekst, koppen en trefwoorden. Vandaag de dag speelt klantaandacht een nog grotere grote rol in de veranderende marktomstandigheden. Het is een zoektocht naar aandacht van bijvoorbeeld onbekende bezoekers van je internet website. In deze wereld is door de komst van permission marketing een simpele vergelijking van essentieel belang: maak van onbekenden je vrienden, en maak van vrienden je klanten. Door de komst van permision marketing zijn marketeers ook inventiever geworden in het communiceren met klanten.

2. Hoe kan je de aandacht van onbekenden het best vangen?

In de laatste jaren zijn we gewend dat websites veelvuldig gebruik maken van fotomateriaal, die het leeswerk verder verrijken met bijvoorbeeld infographics, of toegevoegde eBooks, en White papers.
Maar alle verrijking van geschreven tekst is niet meer dé blikvanger waarmee je de aandacht van een onbekende bezoeker in je website kan vangen.
Een nieuwe marketingtechniek is het gebruik van video. Vooraf opgenomen materiaal, en het uitzenden van live streaming video is hot.
•    Volgens Cisco zal in 2017 het aandeel van video goed zijn voor 69% van alle internetverkeer van consumenten.
•    Volgens Smart Insights verhoogt alleen al het vermelden dat content verrijk is met video de betrokkenheid enorm.
Consumenten reageren niet voor niets met grote betrokkenheid op (zakelijke) video’s. Als marketinginstrument activeert video gebieden in de hersenen die verantwoordelijk zijn voor:
•    besluitvorming
•    emoties
•    redenaties
Video’s die deze effecten gebruiken om producten te verkopen, kunnen ook nog eens helpen bij het bevorderen van je merkbeleving, en tegelijk ook nog eens dienen voor bijvoorbeeld het opleiden van je klanten. Het video mes snijdt aan veel kanten. Al deze effecten kunnen het rendement op een investering in een video marketing campagne verhogen.

3. De psychologie achter videomarketing technieken

Het doel van videomarketing is net als bij het toepassen van ieder andere marketing tool om tot de kernbehoeften van een consument door te dringen.
Video (en de bijbehorende audio) bereikt de primaire componenten in de hersenen die het menselijk gedrag controleren:
1.    rationaliteit
2.    logica
3.    emoties en impulsen
Bedrijven die een goed resultaat met videomarketing content willen bereiken moeten een reactie van consumenten in deze gebieden uitlokken.
Ik geef in dit artikel een aantal inzichten in de menselijke psyche die gebruikt kunnen worden bij het slim inrichten van een videomarketing campagne.

4. Vriendelijke concurrentie

Marketeers kunnen video’s zakelijk gebruiken om producten en diensten te vergelijken met hun concurrenten, om zo het contrast in de unieke kenmerken van hun producten te versterken.
In het onderzoek “Social Categorization and Intergroup Behavior” van sociaal psycholoog Henri Tajfel blijkt dat mensen gevoelig zijn voor een niet-bedreigende, soortgelijke entiteit die ze in een negatief daglicht zien, terwijl ze zich scharen aan de kant van de “beschermde groep”. Video marketeers kunnen dit in zakelijke video’s gebruiken door tactvol soortgelijke producten van hun concurrenten te vermelden.

5. Schaarste

In het artikel ” What Makes Online Content Viral?” laat Jonah Berger zien hoe schaarste-of angst al lang wordt gebruikt in marketing technieken om consumenten te lokken. Zijn studie laat zien waarom emoties met een hoog waarschuwingsgehalte (zoals angst) consumenten kunnen aanzetten om actie te ondernemen, zoals het doen van een aankoop.
Deze tactiek werkt voor zakelijke video’s goed, en wordt ook veel toegepast. Bijvoorbeeld business video’s hebben een showcase met bepaalde must-have features die niet meteen tot in detail duidelijk worden, of producten worden alleen voor een beperkte tijd beschikbaar gesteld en de marketeers moedigen consumenten aan om te reageren voordat het te laat is. Deze techniek wordt veel in webinars gebruikt. Rogier en Stijn zeggen bijvoorbeeld: we halen het morgen offline hoor! Nu, tijdelijk …

6. Social bewijs

De oprichter van het Social Triggers marketing en psychologie blog Derek Halpern raadt aan “sociaal bewijs’ te gebruiken om conversie en het consumentenvertrouwen te verhogen.
Sociaal bewijs is de proeve dat een product of dienst werkt voor andere consumenten.
Marketeers kunnen sociaal bewijs geven door video testimonials met hun klanten te maken. Bij GoPro zijn ze er zelfs in geslaagd om consumenten zelf de testimonials van jouw producten te laten maken. Spectaculaire surfvideo’s worden in beeld gebracht op de surfboards van Quicksilver. Als een dergelijk video wordt bekeken willen de meeste consumenten instinctief horen tot de groep mensen die dit ook hebben gezien, omdat het beantwoordt aan de behoefte om bij een groep te horen en bij gelijkgestemden aan te sluiten.

7. Reciproke interdependentie

Robert B. Cialdini’s “Influence: The Psychology of Persuasion,” laat zien hoe reciproke (wederkerigheid) met succes kan worden gebruikt als marketing methode in zakelijke video’s. Het weggeven van waardevolle inhoud verhoogt de loyaliteit bij klanten, en vraagt ze onderbewust om het goed te maken door later aankopen te doen. Bedrijven die bijvoorbeeld een verzameling how-to video’s gratis aanbieden kunnen consumenten later makkelijker in hun invloedsferen trekken.

8. Waarom online video essentieel is voor content marketing doelstellingen

Als je denkt dat online video weer een nieuwe hype is, dan bewijst de praktijk momenteel anders. Online video wint enorm aan kracht als bron voor content marketing en het is een krachtiger digitaal medium dan alles wat we hiervoor hebben gezien.
Online video is hot, en onderzoeken wijzen erop dat video’s worden verkozen boven uitleg in white papers, case studies, en zelfs live demo’s.

9. Dus, waarom ook alweer video?

YouTube is de tweede grootste zoekmachine in de wereld. We kunnen nu heel kort door de bocht beweren dat we (wij consumenten) niet meer zo graag lezen, maar de redenen voor de voorkeur is veel genuanceerder.
Dus, waarom video?
Expert Susan Weinschenk aka “Brain Lady” heeft diepere inzicht in de psychologie van klanten blootgelegd waarom ze doen wat ze doen. Ze heeft 4 redenen gevonden waarom ze zo aangetrokken worden tot video:
1.    Het “fusiform facial” gebied in onze hersenen dwingt ons om aandacht te geven aan gezichten. Dit is een hersenfunctie die hardwired is ingebracht om een menselijk gezicht te gebruiken als verzamelpunt voor informatie en daarmee informatie te beoordelen op geloofwaardigheid.

2.    Geluid verstrekt de rijke informatie van een boodschap. Het geluid van een menselijke stem die tot ons spreekt is een van de meest krachtige manieren van het omzetten van informatie naar zinvolle inhoud. Richting horen is bovendien een van de belangrijkste eigenschappen om de zintuigen te gebruiken om te bepalen uit welk richting gevaar komt. Komt het van voren, dan voelen we ons comfortabeler dan van achteren. Dan kan immers onverwacht gevaar loeren.
3.    Beweging grijpt ook, net als geluid, sterk de aandacht. Het is een vermogen dat diep in ons collectieve antropologische DNA wordt meegegeven. Het gaat hierbij om de kracht van het opmerken van perifere bewegingen. Sinds het stenen tijdperk hebben we overleefd door op dingen te letten die in beweging zijn.
4.    Lichaamstaal met emoties is aantrekkelijk voor ons, en we willen dat graag opnemen en het gevoel delen.

20 ideeën voor live- of opgenomen video content

Wil je nu deze nieuwe techniek doelmatig toepassen voor het verwoorden van je boodschap op je website, dan zijn er vele manieren om video’s te maken. Het lijkt allemaal wat voor de hand liggend maar er zijn 20 verschillende soorten toepassingen voor audiovisuele ondersteuning van je boodschap op je website.
Opgenomen video materiaal
Om dit te maken kan de duur van een video korter of langer zijn, maar de tekst (en het niveau van instuderen hiervan) moet makkelijker dan andere vormen zijn.

Eenvoudige toepassing

1.    Maak korte “Dank u” video’s met je team om nieuwe klanten of klanten die je verkoopkansen bieden te bedanken.
2.    Maak met een screencast een demo van je product.
3.    Maak een Powerpoint animatie hoe een functie van je product uit te voeren.
4.    Film 15-seconden referenties van echte klanten en evangelisten van je product.

Iets moeilijker toepassing

5.    Film uitgebreid getuigenissen van klanten en de gebruikers van je producten (ongeveer 3 – 10 minuten).
6.    Maak langere product demonstraties en whiteboard-stijl video’s met medewerkers in je bedrijf.
7.    Maak een korte introductie van je onderneming en haar missie en visie.

Gevorderde toepassing

8.    Maak een volledig product demo.
9.    Maak blog posts in korte, how-to video’s.
10.    Film langer interviews met medewerkers van het bedrijf.
11.    Schiet live-presentaties door medewerkers en voeg artwork en ondersteunend visueel materiaal toe in de post-productie.
12.    Maak video’s voor elk van je core call-to-actions (één voor “bel ons”, een voor “aanmelden voor een gratis proefperiode,” een voor “vertel je vrienden en ontvang gratis credits,” etc.).

Live video’s

Eenvoudige toepassing

13.    Gebruik Periscope of Meerkat voor het uitzenden van interessante gebeurtenissen in je tak van industrie die bijvoorbeeld je managers bijwonen.
14.    Gebruik Google Hangout of Skype als een manier om klanten te bedanken voor een speciale gelegenheid (een jaar samen te werken, enz.).
Iets moeilijker toepassing
15.    Houdt een live Q&A / Ask Me Anything in een Google Hangout.
16.    Live stream een gesprek met een thoughtleader die voor je doelgroep interessant is.
17.    Live stream relevante in-office evenementen (zoals klantdagen).

Gevorderde toepassing

18.    Toon een live demo in een webinar door je verkopers en voeg een Q&A toe.
19.    Film een live product presentatie met een open Q&A.
20.    Stream een “dag op kantoor” met een hoge manager.

VIDEO IN JE ‘INBOUND MARKETING’ STRATEGIE

10. Drip-feed campaigns

Als je gebruik maakt van video in je content marketing mix, dan kan het een effectieve manier van het verhogen van conversies zijn. Zo kunnen bedrijven met abonnement gebaseerde diensten of producten aanbieden met video’s in drip-feed campagnes (zoals met Kajabi) gebruiken om proefgebruiker naar een betaald abonnement aan te moedigen.

Je drip-feed video’s moeten ongeveer 1 a 1,5 minuut duren in the top of the funnel en 1-10 minutes voor verder in de funnel.

11. Klant getuigenissen

Terwijl de traditionele op tekst gebaseerde getuigenissen en case studies goed zijn, lijkt het beste formaat om getuigenissen van klanten en case studies onder de aandacht te brengen met video is. Real-life klanten in deze video roepen positieve emotie in de prospects geest van je prospects op, en het geeft een gevoel van vertrouwen. Je kan verhalen van klant in de belangrijkste onderdelen van je website zetten, maar ze ook gebruiken in de e-mail marketing inspanningen. (Die video mail solution verteld aan van Kai)
Deze vormen van video’s moeten niet meer dan 1-5 minuten lang zijn.

12. Integratie van offline en online

In sommige gevallen kan je video-inhoud gebruiken om uw offline inspanningen te integreren met uw digitale marketing. Hier zijn een aantal goede voorbeelden van bedrijven die dit op inventieve wijze toepassen:

13. Live Customer Care

Wanneer u je auto voor reparatie of onderhoud bij Mercedes staat, dan gebruikt de technicus een GoPro om zijn bevindingen en commentaar van een snelle health check van je auto te geven. Deze video wordt vervolgens naar de auto-eigenaar via e-mail verstuurd. Deze methode helpt de betrokkenheid van de klant te verhogen en een moeilijk besluitvorming bij klanten te helpen.

14. Broadcasting seminars

Bedrijven die offline events verzorgen zoals seminars,of vergaderingen, laten klanten deelnemen in live-uitzendingen sturen post-event video’s naar degenen die niet fysiek aanwezig konden zijn.

15. User-generated video

Nog krachtiger is wanneer een consument zich vrijwillig meldt een video van zichzelf en het gebruik van jouw product. GoPro is erin geslaagd om deze kracht om te zetten in de prestatie van GoPro, van de persoon die het gebruikt, en van het overige materiaal waarmee de consument zijn interessante beelden vastlegt. GoPro en bijvoorbeeld Quicksilver krijgen op deze manier enorm veel aandacht en kunnen potentiele klanten snel naar de punt van de salesfunnel brengen.

16. Hoe kan je één van deze ideeën toepassen?

We doen ons best om op onze website een veelheid van videoproducten te laten zien zoals SpotCast.nl, Video365 Service, Presentatie opnameservice en de lokalisatieservice. Voor een totaaloverzicht bezoek de Videoproductpagina van DandA. Het spreekt redelijk voor zich dat verschillende van deze producten ook in allerlei combinatie aangeboden kunnen worden. Het makkelijkste is eigenlijk 1 op 1 contact. De mogelijkheden zijn groot en daarbij speelt uw behoefte en vraag uiteindelijk de belangrijkste rol.

17. Conclusie

Volgens ReelSEO heeft 82% van de marketeers die video-marketing gebruiken dit een positief effect op hun bedrijf gehad. Met een kans op succes en de ideeën hierboven is er geen excuus om niet nu te starten met een video-strategie.

18. Links

•    http://blog.hubspot.com/marketing/video-content-ideas
•    http://www.3playmedia.com/services-features/plugins/interactive-transcript/
•    http://www.onyourmind.nl/overtuigen-doe-je-met-je-stem/
•    http://videomarketing.somedia.net/the-psychology-behind-video-marketing-techniques/
•    http://socialtriggers.com/
•    http://www.convinceandconvert.com/
•    http://www.forbes.com/sites/seanrosensteel/2013/01/28/why-online-video-is-vital-for-your-2013-content-marketing-objectives/
•    http://www.quicksprout.com/2015/06/15/stop-guessing-heres-a-social-media-strategy-that-works/
•    http://www.entrepreneur.com/article/83752 Testimonials
•    http://instant-publishing.com

[contact-form-7 id="78" title="Pagina Contact"]
kinkyporn.cc
Show Buttons
Hide Buttons
WhatsApp chat